Pályázat önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására

Pályázók köre

Az önkormányzat tulajdonában álló főzőkonyha kapacitásbővítésére, fejlesztésére, valamint melegítőkonyha felújítására a költségvetési törvény 2. melléklet III. 5.o) Intézményi gyermekétkeztetés támogatása pont szerinti támogatásban részesülő települési önkormányzat nyújthat be pályázatot, ideértve – a gyermek étkeztetés feladatát társulásban ellátó önkormányzatok esetén – a társulás székhelye szerinti települési önkormányzatot is .

Új főzőkonyha létrehozására valamennyi települési önkormányzat nyújthat be pályázatot.

Pályázati alcélok:

Önkormányzati fenntartású és működtetésű létesítmény fejlesztése

  1. a)            új főzőkonyha létrehozásával,
  2. b)           az önkormányzat tulajdonában álló főzőkonyha kapacitásbővítésével, fejlesztésével,
  3. c)            melegítőkonyha felújításával

Egy pályázat keretében kizárólag egy célra igényelhető támogatás. Pályázat kizárólag költségvetési szerv keretei között működő konyha/étkező fejlesztésére nyújtható be, egyéb – így önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. vagy vállalkozó által üzemeltetett – a konyha/étkező fejlesztése nem támogatható. Amennyiben a pályázat benyújtásakor az önkormányzat az étkeztetésről vásárolt szolgáltatással gondoskodik, úgy vállalnia kell, hogy a beruházás megvalósítását követően kizárólag saját, költségvetési szerv keretei között működtetett konyhával biztosítja a feladatellátását. Melegítőkonyha (tálaló- és/vagy befejező konyha) felújítása esetén is vállalni szükséges a fent leírt kötelezettséget, azaz a beruházást követően vásárolt szolgáltatással nem lehet ellátni a melegítőkonyhát

(tálaló- és/vagy befejező konyhát), ott kizárólag a saját (főző)konyhából hozott ételeket lehet felszolgálni (kivétel a speciális étrend szerinti étkeztetés).

támogatás mértéke

– A maximális támogatási igény a) és b) pont szerinti alcélok esetében pályázónként 100,0 millió forint azzal, hogy az egy bölcsődei, vagy óvodai ellátásban részesülő étkeztetni tervezett gyermekre számított igény nem haladhatja meg a 800 000 forintot.

– A c) pont szerinti alcél esetében a maximális támogatási igény 10,0 millió forint.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2020. augusztus 13

Támogatás maximális mértéke a települési önkormányzat  adóerőképessége alapján

0-18.000 Ft/fő

18.001- 25.000 Ft/fő

25.001- 40.000 Ft/fő

40.000 Ft/fő felett

fejlesztési költség 95%-a,

fejlesztési költség 85%-a,

fejlesztési költség 75%-a,

fejlesztési költség 50%-a,

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük