MFP 2021 – Fejlesztés, eszközbeszerzés, bértámogatás

  1. MFP 2021 – Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése

A felhívás keretében 6 db  célterület közül választhat az önkormányzat:

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/1

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/2

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/3

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/4

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/5

Pályázati kiírás kategóriája: MFP-ÖTIK/2021/6

Faluházak fejlesztése

Szolgálati lakás felújítása, fejlesztése

Orvosi szolgálati lakás felújítása, fejlesztése

Orvosi rendelők fejlesztése, építése

Óvodaépületek felújítása, korszerűsítése, új óvoda építése

Közösségi terek fejlesztése

A kiírások nagy része a korábbi évekhez hasonló tartalmú, de van néhány apró eltérés. Az idén például lehetőség lesz faluház építésére is pályázatot benyújtani, ha igazolt, hogy az adott településen nem működik polgármesteri hivatal, vagy olyan rossz állapotban van, hogy indokolt újat építeni. Az óvodaépületek tekintetében is eddig jobbára a felújításokra fókuszáltak, a mostani kiírásban új építésére is lesz lehetőség.

A szolgálati lakásokra vonatkozó kiírás pontosan meghatározza a munkaköröket is. Ilyen az iskolai és óvodapedagógus, bölcsődei kisgyermeknevelő, fogorvos, védőnő, körzeti megbízott, a kulturális munkakörben foglalkoztatottak, valamint a jegyzők, pénzügyi munkakörben dolgozók. Az igényelhető összeg 30 millió forint pályázatonként, orvosi lakás esetében 60 millió is lehet.

Ami változott a korábbi évekhez képest, hogy az idén nem csak azok a települések nyújthatnak be orvosi szolgálati lakásra pályázatot, ahol betöltetlen a praxis.

A jelen kiírás keretében szereplő hat pályázati kategória közül legfeljebb három kategóriában nyújtható be pályázat. Pályázati kategóriánként külön pályázatot szükséges benyújtani.    

  1. MFP 2021 – Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és bértámogatás

A közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzést és közösségszervező bértámogatást megcélzó pályázat külön felhívásban jelent meg. Ez is a már korábban ismert lehetőség a kistelepülések számára. 

A pályázatok benyújtására április 16-ától nyílik lehetőség, s az adatok feltöltésére harminc nap áll a rendelkezésre. Május 16-án zárul a pályázati e-ablak, majd nagyon rövid időn belül, várhatóan nyár elején döntés is születik a támogatandó projektekről.

Rövid kivonatok innen letölthetőek: 

Pályázati igényeket 2021.  március 31.-ig várjuk.