Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása

Kilencmilliárd forintos keretösszeggel pályázatot hirdetett a Belügyminisztérium a településeknek önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására 

Egy önkormányzat egy fejlesztési célra adhat be pályázatot a kiírásban foglaltak szerint, a beadási határidő július 10. Ha egy település a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények felújítására pályázik, akkor csak egy intézmény fejlesztésére kérhet támogatást. Egészségügyi célra a háziorvosi, a házi gyermekorvosi és a fogorvosi ellátás vagy a védőnői szolgálat helyszínéül szolgáló épület, illetve a szolgáltatással érintett helyiség/helyiségek fejlesztésére igényelhető központi forrás. Ha valamelyik település sportfejlesztésre pályázik, akkor is egy létesítmény felújítására nyerhet el támogatást.

 

A kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények felújítására szolgáló keret hárommilliárd forint, egy település e körben legfeljebb 30 millió forintot igényelhet. A sportcélú fejlesztéseknél összesen ötszázmillió forintot osztanak majd ki, itt egy település húszmillió forintot kérhet. Az utak, hidak és járdák felújításánál, karbantartásánál a keretösszeg 5,5 milliárd forint, 10ezer fő alatti község, város húszmillió forint központi forrást kaphat. 

A támogatás mértéke 50 és 95 százalék között mozog a választott pályázati céltól és az adóerő-képességtől függően. A pályázati beadványokról legkésőbb október 16-ig születik döntés.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük